Workshops

Vanaf 2019 volgen we een nieuw model voor onze workshps. Onze workshops gaan door in kleinere groepen en er wordt nog meer gefocust op persoonlijke begeleiding en het echt onder de knie krijgen van de gebruikte technieken. We gaan resoluut voor kwaliteit niet kwantiteit.

We werken met een wachtlijst, eens we voldoende kandidaten hebben, 2 a 4 mensen afhankelijk van de workshop, overleggen we met iedereen om een geschikt moment vast te leggen. Contacteer ons dus via het contact formulier om uw interesse an te geven.

Heeft u geen zin om te wachten op een groep, dan kunnen we die ook helemaal op maat aanbieden voor een of meerdere mensen. Er kunnen zo ook meerdere workshops als een geheel aangeboden worden. b.v cyanotype basis (op papier) en op glas.

Inhoudelijk gaan we verder dan het onder begeleiding uitvoeren van een bepaalde techniek. Al onze workshops streven er naar dat u op het einde voldoende basiskennis heeft om zelf verder te experimenteren.Uit onze jarenlange ervaring weten we dat dit ook effectief lukt bij veel van onze klanten. Daarnaast bevatten onze workshops alle praktische  info over een techniek, chemische veligheid, welke materialen nodig zijn en waar kan je ze aankopen, hoe lang de producten houdbaar blijven, ...

Bij alle workshops krijgt u een notabundel mee naar huis die alles wat verteld is bevat.

Cyanotype is een van de oudste fotografische technieken. Met behulp van een negatief wordt een donkerblauwe, positieve contactafdruk gemaakt.

Cyanotype is een eenvoudig process en gebruikt relatief onschuldige chemicaliën wat het ideaal geschikt maakt voor mensen met weinig ervaring met fotografische processen.

Cyanotype op Glas focust zich vooral op de extra handelingen die nodig zijn om de techniek op glas uit te voeren.
Cyanotype op Textiel focust zich vooral op de extra handelingen die nodig zijn om de techniek op textiel uit te voeren.

Wetplate Collodion deze workshop geeft en goede bassiskennis va de wetplate techniek (ambrotypes). Deelnemers maken zelf een drietal platen (13x18 cm) van hun mededeelnemers. Dit is veruit onze meest geavanceerde workshp en vereist een stevige basiskennis fotografie.

Zoutdruk is de voorloper van alle moderne analoge fotografische tecnieken. Ze dankt haar naam aan het gebruik van keukenzout in combinatie met zilver om sepia-bruine beelden te vormen.

Cyanotype (voor kinderen) cyanotype chemie is zo onschuildig dat de techniek ook met kinderen kan uitgevoerd worden.
Workshops op maat: workshops combineren op een of meerdere dagen, persoonlijke workshops, technieken die niet on ons standaardaanbod ziten, ... alles is mogelijk. Laat ons gerust weten waar u naar op zoek bent.

© 2016-2018 Art Chapel Studio - Privacy Policy