top of page

Workshops

Ons workshop programma

Wegens corona is alles wat onvoorspelbaar. Gelieve ons te contacteren voor datums en info.

Praktisch:
- Cyanotype: Ideaal voor beginners - van 10u tot 13u a 14u - 60 eur (70 voor glas/papier) - Maximum 6 deelnemers.
- Zoutdruk: Gemiddeld - van 10u tot 18u, inclusief lunch (broodje) - 120 eur - Maximum 4 deelnemers.
- Wetplate Collodium (Tintype): Geavanceerd - van 10u tot 18u, inclusief lunch (broodje) - 170 eur - Maximum 3 deelnemers.

Al onze workshops zijn corona proof, het dragen van een mondmasker tijdens de workshop is mogelijks verplicht (afhankelijk van de dan geldende regels). Als het weer het toelaat proberen we maximaal buiten te werken.

De workshops gaan door in Drongen (nabij gent). Onze locatie is goed berijkbaar met trein en bus en er is ook voldoende parkeergelegenheid voor wie met de wagen komt.

Inhoud:

Inhoudelijk gaan we verder dan het onder begeleiding uitvoeren van een bepaalde techniek. Al onze workshops streven er naar dat u op het einde voldoende basiskennis heeft om zelf verder te experimenteren.Uit onze jarenlange ervaring weten we dat dit ook effectief lukt bij veel van onze klanten. Daarnaast bevatten onze workshops alle praktische  info over een techniek, chemische veligheid, welke materialen nodig zijn en waar kan je ze aankopen, hoe lang de producten houdbaar blijven, ...

Bij alle workshops krijgt u een notabundel mee naar huis die alles wat verteld is bevat.

Cyanotype is een van de oudste fotografische technieken. Met behulp van een negatief wordt een donkerblauwe, positieve contactafdruk gemaakt.

Cyanotype is een eenvoudig process en gebruikt relatief onschuldige chemicaliën wat het ideaal geschikt maakt voor mensen met weinig ervaring met fotografische processen.

IMG_5189.jpg
IMG_4350.jpg
Cyanotype Fogtogrammen 
is een heel creatieve techniek waar niet gewerkt wordt met een negatief. De afbeelding  vormt zich rechtstreeks door de shaduw van een object vast te leggen op papier. Zo wordt een afdruk gemaakt zonder dat er zelfs maar een camera nodig is.
Cyanotype op Glas focust zich vooral op de extra handelingen die nodig zijn om de techniek op glas uit te voeren.
IMG_6125.jpg
IMG_20170114_115646_256.jpg
Cyanotype op Textiel focust zich vooral op de extra handelingen die nodig zijn om de techniek op textiel uit te voeren.

Wetplate Collodion deze workshop geeft en goede bassiskennis va de wetplate techniek (ambrotypes). Deelnemers maken zelf een drietal platen (13x18 cm) van hun mededeelnemers. Dit is veruit onze meest geavanceerde workshp en vereist een stevige basiskennis fotografie.

portrait1.jpg
IMG_5707.jpg

Zoutdruk is de voorloper van alle moderne analoge fotografische tecnieken. Ze dankt haar naam aan het gebruik van keukenzout in combinatie met zilver om sepia-bruine beelden te vormen.

Cyanotype (voor kinderen) cyanotype chemie is zo onschuildig dat de techniek ook met kinderen kan uitgevoerd worden.
IMG_20170111_142635.jpg
IMG_5707.jpg
Workshops op maat: workshops combineren op een of meerdere dagen, persoonlijke workshops, technieken die niet on ons standaardaanbod ziten, ... alles is mogelijk. Laat ons gerust weten waar u naar op zoek bent.
bottom of page