top of page

Cyanotype op Glas

Cyanotype is een van de oudste fotografische technieken. Met behulp van een negatief wordt een donkerblauwe, positieve contactafdruk gemaakt.

Deze eendaagse workshop zal de deelnemers introduceren in het creëren van fotografische afbeeldingen op een van de oudste manieren  op materialen zoals glas. CYANOTYPIE is een drukproces waarmee men een donkerblauwe fotografische afdruk op het glas verkrijgt.

Het proces gebruikt relatief onschuldige chemicaliën wat het toegankelijk maakt voor mensen met weinig ervaring met fotografische processen.

Deze intensieve workshop zal u een goede basiskennis geven voor het maken van blauwdrukken van uw eigen werk alsook de kans om experimenteren met verschillende soorten van draagmaterialen zoals  glas.

INHOUD:

De workshop behandeld een introductie tot de nodige chemicaliën en materialen, hoe de chemicaliën kunnen gemixt worden, hoe glasplaten voor te bereiden, en de verschillende soorten UV-lichtbronnen.

Verder worden de verschillende methoden van de behandeling van afdruk, contrast en helderheid controle toegelicht.

Het is altijd leuker om met je eigen afbeeldingen te werken. De deelnemers worden dan ook uitgenodigd om hun eigen afbeeldingen ter beschikking te stellen voor de workshop. Wij zullen dan op voorhand negatieven maken (de afbeeldingen afdrukken op een transparant medium) zodat ze gebruikt kunnen worden tijdens de workshop.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

VOORKENNIS:

Deze workshop is toegankelijk voor volwassenen van alle ervaringsniveaus. Geen voorgaande kennis van fotografische druktechnieken of doka processen is nodig. We starten van een digitale afbeeldingen dus zelfs als je een compact-camera of smartphone gebruikt om je foto's te maken, kan deze workshop een leuke manier zijn om meer met je afbeeldingen aan te vangen.

 

DUUR: 4 uur / Maximum 6 deelnemers per workshop

LOCATIE:  we organiseren workshops op diverse locaties (zie agenda)

PRIJS: 80 euro / persoon (incl. BTW)

Alle materialen zijn in de prijs inbegrepen. Gedrukte nota's die toelichten hoe je zelf verder aan de slag kan met afdrukken zijn eveneens inbegrepen in de prijs.

AGENDA:

WACHTLIJST VOOR MEI /JUNI 2018

INSCHRIJVING:

via het webformulier

bottom of page